Results 1 to 14 of 14

Would I be able to use the 8830 with a tmobile sim card???? I thought ... BlackBerry 8830 forum

  1. #1
    mred612's Avatar
    mred612 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    63

    Question about 8830.

    Advertisement



    Would I be able to use the 8830 with a tmobile sim card???? I thought verizon doesn't use sim cards???

  2. #2
    ljbyar's Avatar
    ljbyar no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jun 2006
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    7,818

    Re: Question about 8830.

    You would not be able to use any Verizon phone with a TMO or other GSM provider's SIM card.

  3. #3
    mred612's Avatar
    mred612 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    63

    Re: Question about 8830.

    Basically, I am with t-mobile. If someone were to give me the 8830, it would be useless to me? Unless I wanted to sell it of course.

  4. #4
    JustLeft's Avatar
    JustLeft no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    61

    Re: Question about 8830.

    It would be useless to you unless you signed a contract with Verizon and used their SIM card. I have seen threads and a web site that claim they can unlock the 8830 for a fee, and it isn't cheap. I don't know anyone who has successfully done it.

    Quote Originally Posted by mred612
    Basically, I am with t-mobile. If someone were to give me the 8830, it would be useless to me? Unless I wanted to sell it of course.

  5. #5
    li2327's Avatar
    li2327 no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Jun 2006
    PIN/ID
    30D2E555
    Posts
    1,502

    Re: Question about 8830.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    I'm not really sure but I think that the 8830 is only set up for a gsm signal out of the US. If you're in the states you're going to be on a cdma network. I'm not 100% sure though.

  6. #6
    JustLeft's Avatar
    JustLeft no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    61

    Re: Question about 8830.

    Everyhing that I have read says you are correct. It does not support the GSM frequencies used in the U.S.

    Quote Originally Posted by li2327
    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    I'm not really sure but I think that the 8830 is only set up for a gsm signal out of the US. If you're in the states you're going to be on a cdma network. I'm not 100% sure though.

  7. #7
    mred612's Avatar
    mred612 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    63

    Re: Question about 8830.

    What's crazy about this is that, the person whom I would be getting this phone from says that its unlocked. Her husband has cingular and supposedly uses this phone. This one that I would be getting is going to be unlocked as well. I don't understand how her husband is using it and he doesn't have Verizon.

  8. #8
    baerenator's Avatar
    baerenator no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    25

    Re: Question about 8830.

    Buyer Beware, I can definately tell you it won't work, I was testing an ATT curve at the same time as the 8830 and the sim card from ATT (cingular) was useless. The SIM is the same so forget it, I took the 8830 back anyway it's not that great.

  9. #9
    JustLeft's Avatar
    JustLeft no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    61

    Re: Question about 8830.

    I have seen people claiming that they could unlock the 8830. It does not, however, use the frequencies that Cingular/AT&T use in the US. So it would be impossible to use the phone in the states, even if it is unlocked. Outside of someone outright lying, could he have been using it while in another country?

    Quote Originally Posted by mred612
    What's crazy about this is that, the person whom I would be getting this phone from says that its unlocked. Her husband has cingular and supposedly uses this phone. This one that I would be getting is going to be unlocked as well. I don't understand how her husband is using it and he doesn't have Verizon.

  10. #10
    sickened's Avatar
    sickened no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jun 2007
    PIN/ID
    dont ask
    Posts
    75

    Re: Question about 8830.

    Thread should be closed, cant use it in the States.

  11. #11
    mred612's Avatar
    mred612 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    63

    Re: Question about 8830.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~oh well, if it doesnt work, i will just put it up 4 sale and buy me a curve!!! i think i would do that anyways!

  12. #12
    li2327's Avatar
    li2327 no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Jun 2006
    PIN/ID
    30D2E555
    Posts
    1,502

    Re: Question about 8830.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    I don't need a camera but I probably would if Verizon came out with it. Just don't want it enough to jump ship.

  13. #13
    PDUB204's Avatar
    PDUB204 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    31096895
    Posts
    562

    Re: Question about 8830.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~the only time a sim card works in the 8830 is outside the US as stated in a previous comment. 8830 in states is cdma through Verizon. Could they have an unlocked 8800 through cingular?

  14. #14
    mred612's Avatar
    mred612 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    63

    Re: Question about 8830.

    Quote Originally Posted by PDUB204
    ~via BB (wap.pinstack.com)~the only time a sim card works in the 8830 is outside the US as stated in a previous comment. 8830 in states is cdma through Verizon. Could they have an unlocked 8800 through cingular?
    Nope! It's an 8830 for sure. Like I said, when I get it, I'll probably sell it.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •