Results 1 to 2 of 2

Hi guys, I have a TMobile 8100 (pearl) phone paired with a Globaltop G33 BT ... BlackBerry GPS forum

  1. #1
    farrowz's Avatar
    farrowz no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1

    8100 w/Globaltop G33 problem

    Advertisement



    Hi guys,

    I have a TMobile 8100 (pearl) phone paired with a Globaltop G33 BT gps puck. I find that it (BB maps or Google Maps) drops the GPS connection after a short while, and I have to go through some steps to get it back again (such as power cycle puck or phone).

    I tried a Telenav gps reciever (BT-359) and that worked perfectly.

    So, here is what I've found digging around on the net.

    The telenav is a serf III gps device whereas the G33 is a MTK MT3318 device.

    My question(s) to you are:
    1) Has anyone else experienced the same problems as I have? If so, how did they fix this?
    2) The G33 has a 5hz update rate, and I've read that it can operate in a 1hz update rate. I think that the 8100 is overwhelmed with the xfer of data. Has anyone figured out how to change the update rate?

    btw: my phone OS is 4.2.1.107 (and is about 3 wks old)

  2. #2
    mibbi's Avatar
    mibbi no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1

    Re: 8100 w/Globaltop G33 problem

    I am using a Hulox M-1200 with my 8100 and it drops the BT also. I heard that after the latest OS update on the pearl the BT got funky and this is a known issue.
    RickyG
    A new BlackBerry Board http://www.blackberryboards.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •