Results 1 to 6 of 6

hello all I know this probably has been covered but lately i cant keep a ... BlackBerry Wi-Fi forum

  1. #1
    rpol8052's Avatar
    rpol8052 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    Ask me!
    Posts
    561

    Question HELP!!!! Wi-Fi Problems.....Again

    Advertisement



    hello all I know this probably has been covered but lately i cant keep a good UMA connection, I used to have no problems before, Im on TMobile. I had called them yesterday to see if they could do anything and they basically told me that I shouldnt have a problem...here is what happens..... I can make a Phone call/get one be on it for about 5mins then it drops the call and IMEDIATELY connects back to UMA and I can call the person back. I have the Actiontec DSL Modem/Router in one that verizon Gives...is there any settings that i can change on my router?

  2. #2
    ballr's Avatar
    ballr no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    PIN/ID
    ask.
    Posts
    363

    Re: HELP!!!! Wi-Fi Problems.....Again

    have you tryed to reset the router?

  3. #3
    tiger123sw's Avatar
    tiger123sw no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    PIN/ID
    24207ab3
    Posts
    119

    Re: HELP!!!! Wi-Fi Problems.....Again

    There are problems with that Actiontec router. My friend got FIOS at work and I have the same problems now when I am at his place. The WiFi works fine but a UMA phone call lasts one min if I am lucky. Right now I think the only "fix" is to connect another router to the actiontec router. Do a search here for actiontec and you will find the thread. I have not have the time to go into the actiontec router and look at the settings ... but I hopefully will have the time this week to play with it .. should I find a cure I will post it here.

  4. #4
    rpol8052's Avatar
    rpol8052 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    Ask me!
    Posts
    561

    Re: HELP!!!! Wi-Fi Problems.....Again

    Quote Originally Posted by tiger123sw View Post
    There are problems with that Actiontec router. My friend got FIOS at work and I have the same problems now when I am at his place. The WiFi works fine but a UMA phone call lasts one min if I am lucky. Right now I think the only "fix" is to connect another router to the actiontec router. Do a search here for actiontec and you will find the thread. I have not have the time to go into the actiontec router and look at the settings ... but I hopefully will have the time this week to play with it .. should I find a cure I will post it here.

    Thanks man i really need this it gets annoying....good luck

  5. #5
    rpol8052's Avatar
    rpol8052 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    Ask me!
    Posts
    561

    Re: HELP!!!! Wi-Fi Problems.....Again

    Quote Originally Posted by ballr View Post
    have you tryed to reset the router?
    yea i did many times

  6. #6
    jstodda's Avatar
    jstodda no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    241E85A8
    Posts
    95

    Re: HELP!!!! Wi-Fi Problems.....Again

    keep in mind there are MANY variants to the UMA service. Your refresh rate on your router may keep kicking you off every few minutes. It may drop the connection, your encryption may be too high or too low. You need to consider the possiblity your router is just not optimized for UMA service. Consider a different router or be prepared to learn alot as you troubleshoot and get technical
    T-Mobile Sales Manager
    Blackberry Addict
    Open to answering questions
    PIN: 241E85A8

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •