Results 1 to 4 of 4

Well I'm actually a blackberry user from Indonesia and currently on roaming in Australia. To ... BlackBerry Wi-Fi forum

  1. #1
    jlingo's Avatar
    jlingo no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3

    Help both my 8320 Blackberry wifi unstable, connection BIS often Dropped?

    Advertisement



    Well I'm actually a blackberry user from Indonesia and currently on roaming in Australia. To keep the data roaming charges low, I have decided to set data service: Off when Roaming, and use only wifi connection to check email/to connect to BIS server.

    The problem is that the blackberry wifi connection to BIS kept on disconnecting. I noticed this when the wifi logo started to fade and yellow minus icon showed instead of the checked green icon. In order to rejuvinate the BIS connection, I often had to turn off the wifi on my blackberry and turn it back on to re-establish the connection.

    I have two Blackberry 8320 with 4.2.2.180, and both exhibited similar problems. The problem got worse right after I pulled out the battery and restarted the Curve. I had to wait for at least 15min before I could re-establish connection to BIS. I have Jivetalk that strangely enough never ran into any problems at all. Receiving Email and Receiving blackberry messenger only suffer a little bit. The biggest problem seemed to be during sending email and sending messsage using Blackberry Messenger.

    I have done wifi-diagnostic check, was hoping that anybody could help me with this matter.

    Thanks in advance,

    -----
    Wi-Fi
    Current Profile: jlingo
    SSID: jlingo
    AP MAC Address: 00:0C:41:17:44:4C
    Security Type: WEP
    Association: Successful
    Authentication: Successful
    Local IP Address: 10.1.1.3
    Signal Level: -56 dBm
    Connection Data Rate: 48 Mbps
    Status: Network acquired
    Authentication Failure Reason:
    Network Type: 802.11b/g
    Network Channel: 6
    Pairwise Cipher: Not Applicable
    Group Cipher: Not Applicable
    Gateway Address: 10.1.1.1
    DHCP: Successful
    Primary DNS: 10.1.1.1
    Secondary DNS: 0.0.0.0
    DNS suffix:
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Server Domain Suffix:
    Certificate:
    Software Token:

    VPN
    Current Profile:
    Concentrator Address:
    Contact: N/A
    Authentication: Error
    Secure Device IP:
    Status: Error: Link down.
    Resolving Concentrator: N/A
    Concentrator IP:
    Primary DNS:
    Secondary DNS:
    DNS Suffix:
    Secure Subnet Mask:
    Retry at:
    Session Lifetime:
    Re-login at:
    Failed Login Attempts: 0
    Certificate:
    Software Token:

    UMA
    Connection Pref.: Wi-Fi Preferred
    UMA Wi-Fi Available: Successful
    Connection: Error
    Error Code: W005.1
    Status: ISP Error. Retry.
    Reg. UNC Address: punc.t-mobileuncs.com:14001
    Registration: Error
    Authentication: Error
    Serving UNC Address: punc.t-mobileuncs.com:14001 Security Gateway IP: psgw.t-mobilesgws.com Cell Info.:
    Cell. handover to UMA failures:
    Cell. rove-in failures:

    BlackBerry Infrastructure
    Address Used: //rcp.ap.blackberry.com:443 IP Used:
    Connecting: Error
    Authenticating router: N/A
    Authenticating server: N/A
    Last Contact At:
    T

  2. #2
    melissaox's Avatar
    melissaox no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    5,344
    are you sure the router is working well, and the internet connection itself to the router???

    I never have issues with my home connection, unless the internet goes down.
    Success is not final, Failure is not fatal, it is the courage to continue that matters.
    My Blog , My Flickr

  3. #3
    jlingo's Avatar
    jlingo no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by melissaox View Post
    are you sure the router is working well, and the internet connection itself to the router???

    I never have issues with my home connection, unless the internet goes down.
    I think the router is working fine because I have never had any problems with all my laptops. There are total 2 laptops and one desktop conntected to the Router wirelessly without any glitch.
    Last edited by jlingo; 06-15-2008 at 11:06 PM.

  4. #4
    jlingo's Avatar
    jlingo no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    I just upgraded my OS from 4.2.2.180 to 4.2.2.184. I will test this in the next few days to see whether the problem resolved.
    Last edited by jlingo; 06-16-2008 at 09:15 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •