Page 2 of 8 FirstFirst 1234567 ... LastLast
Results 16 to 30 of 110

Originally Posted by sgt-d @bajanbastard: awesome! glad you like it Yeah it's very cool indeed. ... 3rd Party BlackBerry Software forum

  1. #16
    bajanbastard's Avatar
    bajanbastard no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    510

    Advertisement



    Quote Originally Posted by sgt-d View Post
    @bajanbastard: awesome! glad you like it
    Yeah it's very cool indeed. Great options all in one package, invaluable tool if you're constantly upgrading your BB, adding music, videos, etc like me. Ok i'll stop now i'm sounding like a sales pitch...lol

    Good work though.
    Device history: 8100 > 8320 > 8900 & 9530. Keep crackin'

  2. #17
    lucky13mt's Avatar
    lucky13mt no está en línea Stack level 6
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    N/A
    Posts
    2,818
    Great program!
    BlackBerry Rocks!<-Check it out!

  3. #18
    sgt-d's Avatar
    sgt-d no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    79
    haha thanks!

  4. #19
    j llama's Avatar
    j llama no está en línea Device Pro
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    4U2ASKME
    Posts
    4,319
    What does this app do?
    BlackBerry® Certified Support Specialist

  5. #20
    sgt-d's Avatar
    sgt-d no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    79
    "With MCP you can easily load/save/erase any module you want, take screenshots of your device, turn the radio on or off, synchronize the time on your device to your PC, reset to factory settings (remove IT policies), perform a handheld wipe... and tons of other cool stuff!

    MCP can perform all possible combinations of Java Loader commands and options via an intuitive yet easy to use 32-bit graphical user interface.

    MCP offers a full GUI for managing and optimizing any BlackBerry operating system that is installed on your computer, including the ability to install a selected OS without having to uninstall other OS's first. All selections/operations are performed in real time and the GUI provides instant "live" feedback on the current state of the OS you are preparing to install."

  6. #21
    adp32's Avatar
    adp32 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Guys I am new at all this, so why can't it read my 8830 operating system. It reads my wife's 8330.

  7. #22
    sgt-d's Avatar
    sgt-d no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    79
    @adp32: can you clarify what you mean by "it" and "reading" the os?

  8. #23
    adp32's Avatar
    adp32 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Master Command lists the OS under Operating System Management. The list displays 8330-v4.5.0.77_..... but it will not show the 8830 OS.

    I guess I need to know how to get my OS on my pc to configure.

  9. #24
    sgt-d's Avatar
    sgt-d no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    79
    @adp32: open windows explorer and put this in the address bar:

    c:\program files\common files\research in motion\shared\loader files

    do you see a folder there that contains your 8830 os?

    if not, you will have to download and install that os to your pc.

    it has to exist there or mcp (and application loader) will never be able to use it.

    hope this helps.

    p.s. - it might be a different location on 64-bit systems, let me know if that is your case.

  10. #25
    adp32's Avatar
    adp32 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Looks like I will take out the cd again and install it on my pc. Hope it works.

  11. #26
    bajanbastard's Avatar
    bajanbastard no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by adp32 View Post
    Master Command lists the OS under Operating System Management. The list displays 8330-v4.5.0.77_..... but it will not show the 8830 OS.

    I guess I need to know how to get my OS on my pc to configure.
    You'll need to download and install a blackberry operating system to your PC before this app can see/edit it.
    Device history: 8100 > 8320 > 8900 & 9530. Keep crackin'

  12. #27
    shmengie's Avatar
    shmengie no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    519
    sgt:

    okay, turning off uac didn't help. but, i was able to make that behavior stop by navigating in mcp and starting the blackberry device manager. so, let's see if i can clearly sum up this behavior...

    i open mcp. i get the hourglass every second or so. i check task manger. there's one instance of bbdevmgr jumping between about 876k and 1220k (thereabouts) and a second instance of bbdevmgr that opens every 5-10 seconds for 1 or 2 seconds. i then navigate mcp and start the blackberry device manager. the second instance stops trying to appear and the first instance settles down to about 1450k. this is totally repeatable.

    that help?
    2 is not equal to 3, not even for large values of 2.
    - Grabel's Law

  13. #28
    sgt-d's Avatar
    sgt-d no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    79
    i see it now. it will do that whenever blackberry device manager isn't running.

    mine starts with windows which i think is the default, so i would have never seen this.

    ok, decision cube time!

    if bbdevmgr.exe is not running should i...

    1) start it automatically

    or

    2) change the pin testing timer from 2 seconds to 60 seconds?

    option 1 seems more logical. option 2 would only show the hourglass icon once every 60 seconds. mcp seems to still work normally in either case.

  14. #29
    sgt-d's Avatar
    sgt-d no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    79
    @shmengie:

    this file should fix the problem. i opted to go with method #1 (above), start bbdevmgr.exe if it isn't already running.

    http://mcp.sodpit.com/files/mcp0905a.exe

    delete your mcp.exe, download the file above, and rename it to mcp.exe. er, and put it in your mcp folder.

    let me know if it works better.

    this exe also attempts to fix all four of the problems mentioned in the "just noticed..." section of the changelog:

    http://mcp.sodpit.com/changelog.htm

    these fixes are barely tested at this point and are in various stages of development.

    it also has an improved "vendor themes" area of the os page. the tab key works better in this page now too.

    i almost forgot... i found a problem with the user guide button on the os page. in 0.9.0.5 if you select "none" for the os, then select an os, the user guide button would fail with a "list index out of bounds (0)" error. this is also fixed in the new 0.9.0.5a exe.

    also fixed the settings -> mcp files button. if you clicked it in 0.9.0.5 it would update, then the button name would change back to the old name: "content files".
    Last edited by azstar; 11-11-2008 at 08:53 AM. Reason: edit links

  15. #30
    shmengie's Avatar
    shmengie no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    519
    Quote Originally Posted by sgt-d View Post
    this file should fix the problem.
    nailed it! thx.
    2 is not equal to 3, not even for large values of 2.
    - Grabel's Law

Page 2 of 8 FirstFirst 1234567 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •